Midt-Troms

– Chip kattene deres

Dyrebeskyttelsen understreker viktigheten av å få lagt inn ID-chip i spesielt kattene.

På den måten er det enkelt å finne ut hvem som eier en katt som er kommet på avveie, eller hvis man finner forulykkede dyr ute i naturen.

Katten på bildet over ble funnet ute i kulda i Sykehjemsveien i Sørreisa, forkommen og i dårlig forfatning. Den ble innbrakt til Anicura dyreklinikk på Finnsnes, men en avlesning med scanneutstyr gjorde det klart at den ikke hadde ID-chip implantert.

Eier ble etterlyst på blant annet Facebook, men uten hell. Tross at det så ut til å gå bra med katten ble tilstanden etterhvert forverret og det ble til slutt besluttet å avlive den av på grunn av dyrevernmessige årsaker.

Dyrebeskyttelsen i Midt-Troms oppfordrer innstendig til at folk chiper kjæledyrene sine samtidig med også sterilisering for å holde bestanden nede og hindre unødige utefødsler. Det er mange som lider ved å bli født og bor ute, og når vinteren kommer med slik kulde vi opplever nå så fryser og sulter mange rett og slett ihjel.

Funnet etter 7 måneder

Mange har sett den rørende videoen av 11 år gamle Daniel som får katten sin «Plumbo» tilbake etter at den forsvant 7 måneder tidligere.

Da familien flyttet fra Sørreisa til Bardufoss forsvant Plumbo da han var ute, og til tross for en iherdig leteaksjon var han ikke å finne. Før det altså gikk over et halvt år før han endelig kom til rette igjen.

Han ble brakt til dyrlegen av noen damer, og da var det en enkel sak å finne frem til matmor Torill Tronstad og Daniel Fuglevik på grunn av iD-chipen implantert i nakken.

Av landets ca 750.000 katter er det anslått at bare en tredel er ID-chipet.

Torill filmet gjensynet, og filmen har på noen uker gått verden over etter først å ha sirkulert innad i Norge.

Prestisjetunge Animal Planet har også publisert videoen til sine 1,7 millioner følgere på Instagram, og videoen har i skrivende stund fått over 300.000 visninger.

Legg igjen en kommentar