Sørreisa

Takkollaps på MIAX-bygget

Skader på MIAX-bygget etter snøfall og mildvær.

Forrige uke var det kraftig snøvær etterfulgt av mildvær, og det ser ut til å ha voldt skader på MIAX-bygget i sentrum av Sørreisa. Søndag var det synlige skader på veggene øverst på bygget ut mot fylkesveien.

Det tyder på at taket har kollapset nedover og trukket veggene innover. Gjennom vinduene kunne man se vann renne inn ned i første etasje, og samle seg opp på gulvet der.

På utsiden har det runnet vann nedover på utsiden av vinduene og frosset. Dette vannet har kommet fra andre etasje. I dag er alle vinduene på bygget nediset og umulig å se gjennom, som tyder på at det er kaldt innendørs, på grunn av det åpne taket.

Vinduene i 1.etasje er nediset og umulig å se inn gjennom.

Per-Otto Myre i Myre Elektro Teknikk AS som står som deleier av eiendommen sier til nettavisa at det nok er en kombinasjon av flere faktorer som har utløst skaden. De har hatt takstmann på stedet og besiktiget skaden.

– Konklusjonen fra taktsmannen er ikke ferdig. Vi har hatt en dialog på sikring av byggets konstruksjon. Det er meldt mildvær og mye nedbør fra helga og ut over neste uke, så vi kan nok konkludere mer neste uke, sier Myre.

Leiligheter

På spørsmål om videre planer for bygget sier Myre at de i det lange løp får se hvilke planer som kommer opp. For en del år siden forelå det planer om å utvikle bygget til et kombinert næringsbygg sammen med leiligheter. Det ble nok lagt på is når Myre selv gikk ut med planer om å bygget et helt nytt leilighetskompleks på den såkalte Havtuneiendommen litt sørvest for Kramvigbrygga. Der har Myre Elektro Teknikk et lagerbygg i dag.

Prosjektet Havtun består av 26 moderne selveierleiligheter og næringsareal. 

Det er et tydelig innknekk i veggen øverst pga takkollapsen.
Prosjektbilde på det tiltenkte bygget på Havtun.

One Reply to “Takkollaps på MIAX-bygget

  1. Behovet for sentrumsnære leiligheter for eldre, løses ikke ved å bygge Havtun. Det blir for langt unna. Riv MIAXbygget og sett opp en blokk med leiligheter for eldre som ikke lenger behøver eget hus. MIAXbygget har en unik beliggenhet i forhold til butikker, legesenter og lobgistikk. Sjønner ikke at Myre og co har satset på dette tidligere.? Men det kan jo være reguleringshensyn som spiller inn her, uten at jeg vet om det.

Legg igjen en kommentar