Troms

Ingen ny IKEA i nord

IKEA har bestemt seg for å skrote planene om et varehus i Tromsø.

Gjennom flere år har IKEA hatt intensjon om å bygge et nytt varehus i Troms, og en tomt ble kjøpt på Tromsøya for mange år siden. Prisen på den var over 50 millioner kroner. Men etterhvert som tiden gikk så kom det signaler fra selskapet på at de må vurdere alle nye etableringer nøye.

Og tirsdag kom beskjeden; det blir ingen ny butikk i Tromsø.

– Dette har vært en svært vanskelig beslutning å ta. I IKEA har vi jobbet iherdig over mange år med å realisere planene, men først og fremst er det synd for alle som har ønsket seg et varehus nærmere der de bor. Dette sier Clare Rodgers, administrerende direktør i IKEA Retail Norge.

Alle berørte kommuner har blitt informert om avgjørelsen. Fremover vil IKEA samarbeide med dem for å finne den beste løsningen for alle parter. Tomten på Langnes/Håpet-området i Tromsø vil bli solgt.

Det blir heller ingenting av de tiltenkte planene om nyetableringer på Vestby, Danebu og i Ålesund.

IKEA har jobbet for å realisere utbyggingen av varehusene helt inntil beslutningen om nå å ikke å bygge altså ble tatt.

IKEA har hatt 40 millioner norske nettbutikkbesøk i 2017/18, og 10 millioner mennesker innom de norske varehusene. Men likevel har omsetningen i varehusene stått for 89% av selskapets totale omsetning. Netthandelen utgjør de resterende 11%.

Legg igjen en kommentar